Livet uten hår - hvor viktig er egentlig hår ?

HEI! LONG TIME, NO SEE!

Jeg jobber jo som frisør, og er dermed naturlig nok i daglig kontakt med mennesker og deres hår. Noen er missfornøyde med sitt eget hår, noen er kjempefornøyde, noen har tjukt, langt hår, som de ønsker å tynne ut mest mulig. Andre klager på tynt hår uten volum. Noen har for glatt hår, og noen har for krøllete hår. Noen har for rødt hår og andre har for blondt hår! Noen bryr seg ikke om hvordan de ser ut på håret. Andre lar hverdagen styres av om de har en god hårdag eller ikke.

Hår betyr mye for de fleste. Hår betyr også mye for meg, men det betyr ikke alt. Alikavell styrer det en stor del av livet mitt. Jeg prøver å være tøff og modig. Gå ut å fortelle verden at jeg ikke har hår. Det plager meg overhodet ikke at alle vet det. Tvert i mot! Det gjør at det er lettere for meg! Da vet alle det...Ergo: Jeg slipper å fortelle det til dem i "frykt" for at de skal se det å spørre meg. Henger du med?  Mange tanker, mye rot :)
Selv om jeg nå framstår som veldig tøff... så vet jeg ikke om jeg egentlig er det ... Hvorfor må jeg for eksempel alltid ta på meg håret når jeg går ut? Omså bare for å lufte hunden .. Hva skjedde med å være stolt av den man er ?

Hvorfor tørr jeg ikke la mitt bare hodet være endel av mine mange frisyrer? Jeg liker det jo selv ... syns jo til og med at jeg av og til er litt fin uten hår.. Så hvorfor ikke bare gå litt uten ? Missforstå meg rett: JEG ELSKER MINE PARYKKER! HVerdagen, selvtilitten, holdningen. ALT er bedre etter at jeg fant mine elskede follea parykker. Men jeg ønsker å kunne være like stolt, like fornøyd og like rak i ryggen uten hår som med.
Practice what you preach, sier dem... å det jeg som oftes sier til de som spør meg om råd er: Vær så åpen som du kan... Fortell det til så mange du kan... da slipper du å bekymre deg for at de finner det ut på egen hånd, og dermed kommer med de ubehagelige og plutselige spørsmålene om hår, flekker og parykker. Dette er jo noe jeg sier for jeg har egen erfaring med det ... Dette var det som hjalpe meg.. Men så stoppet det litt opp på en måte... Jeg ble veldig komfortabel med at alle visste dette om meg. Da slapp jeg å tenke på det ...

Som jeg sa i sted: Mange tanker, mye rot! Det jeg skal fram til er: HVORFOR er jeg bare komfortabel uten hår i visse sammenhenger? I trygge omgivelser. Men å være uten hår i blader og på TV går helt fint??

Noe må gjøres... og jeg har en liten ide! Jeg skal på et eller annet tidspunk (må mote meg opp litt først) gå uten hår en hel uke.... kun for min egen del! For å gå ut av min komfortsone, og bli komfortabel i alle situasjoner! Vet ikke helt når dette blir. Men snart... Må bare mote meg opp litt først :)
Forresten, mens jeg sitter her å prater høl i hodet på dere: I morgen må dere høre på NRK P1. Der har jeg blitt intervjuet av programmet "Norgesglasset".

Det ble et relativt langt intervju, så det blir sendt i "episoder" over 3 dager ! Altså tirsdag, onsdag og torsdag :) Det sendes mellon 12-14, men kan vell også høres på nrk.no tenker jeg :)

 

Vi hørs! Oslo på torsdag for å vise fram litt parykker! Kanskje jeg stikker på flyplassen uten hår ? Hvem vet....

 

Suss og klem

 

 

2 kommentarer

Victoria Wisløff

01.09.2014 kl.17:53

Håper du har en super start på den nye måneden :)

Trude Plassen

01.09.2014 kl.19:16

Hei!

Jeg kjenner meg så godt igjen, jeg kan gjerne fortelle alle at jeg har parykk, men vil ikke at noen skal se meg uten ute....Skulle så gjerne ønsket at håret styrte livet mitt litt mindre, at jeg var mer tøff.

Takk for at du gjør det du gjør, og gjør meg litt tøffere også :-)

Klem :-)

Annelise Moxness

01.09.2014 kl.22:51

Hei Linn!Jeg synes du er kjempefin med og uten hår.Har selv Alopecia og du inspirete meg til å gå uten hodeplagg.;)Bruker hodeplagg når det er kaldt, men ikke nå i den varme sommeren ;)

Skriv en ny kommentar

Linn B. Solem

Linn B. Solem

30, Klæbu

VED SPØRSMÅL OM FOLLEA PARYKKEN: skandinavia@follea.com Hei! Jeg er en jente fra Harstad, bosatt i Trondheim/Klæbu, med min kjære samboer! Utdannet Frisør og lever et fint liv med hårsykdommen Alopecia. Tenkte å prøve å dele litt om mitt liv med sykdommen Kontakt meg gjerne på mail om det er noe dere lurer på: linnbb84@gmail.com

bloglovin free counter
free counter

Kategorier

Arkiv

hits