Ta vare på parykken din!

Jeg har fått noen spørsmål om jeg kan vise hvordan jeg vasker og steller med parykkene mine. Skal prøve å forklare så godt jeg kan :)

Jeg vasker parykkene mine etter behov. Jeg har jo ganske mange parykker. Så om jeg veksler litt på hvilken jeg bruker, slipper jeg jo vaske dem å ofte..


Ekte parykker:

Når jeg vasker ektehårsparykkene bruker jeg vanlig shampo, kur og balsam. Jeg bruker produkter fra Joico. K-pak er kjempefint for slitt, strukturskadet hår.

K-Pak Shampo

Gjenoppretter hårets opprinnelige styrke og kvalitet, tilfører håret elastisitet og gir glans. Til alle hårtyper, spesielt skadet, overarbeidet eller kjemisk behandlet hår.

Fargesikker. Gjør håret mer elastisk og mer mottakelig for styling.

K-Pak Conditioner
Fuktighetsrik daglig conditioner for alle hårtyper. Gjenoppbygger håret innvendig og ut i skjellaget. Tynger ikke håret, kan brukes på fint og tynt hår. Tilfører tapte aminosyrer. Fargesikker.

Virketid: 1 min.

K-Pak Deep Penetrating Reconstructor
VERDENS BESTE RECONSTRUCTOR 11 ÅR PÅ RAD!
Maksimal gjenoppbygging for alle hårtyper! Tilfører håret elastisitet, styrke og glans. Gjenoppbygger hårets opprinnelige styrke og kvalitet, og sikrer optimal beskyttelse. Gir håret nytt liv og bevarer fargen lenger. Håret blir mer elastisk og mottakelig for styling.
Bruk: Påføres i håndkletørt hår. La virke i 5 minutter. Skyll ut. Brukes 1-2 ganger i uken avhengig av hvor mye gjenoppbygging håret trenger

Denne er virkelig å anbefale! Perfekt for slitt hår! Ektehårs parykkene er jo bleket og farget endel. Så jeg anbefaler virkelig å bruke god kur! Og det finnes jo ingen bedre enn verdens beste!

 


 

Syntetiske parykker:

Til de syntetiske parykkene er det best å bruke spesial shampo og balsam. Om man bruker vanlig shampo på disse kan de bli litt "tunge". 


Jeg har brukt disse:

  

Fyll en bolle med lunkent vann, 20 °C. Bland så inn 2 korker med Ruhs (eller andre) spesialshampo for syntetiske fibre og legg parykken i bløt. Når den har ligget i ca. 10 minutter, kan du gni innsiden av parykken lett med håndflaten. Skyll den deretter i rennende vann, 20 °C. Pass på at parykken ikke tover seg og unngå at fibrene strekker seg i våt tilstand.

Fyll bollen med vann, 20 °C. Bland så inn 2 korker med Ruhs  spesialbalsam for syntetiske fibre og legg parykken i bløt. La parykken ligge i ca. 5 minutter. Når den er ferdig skal den ikke skylles! (gjelder Ruhs produkter)

Rist parykken lett og trykk ut det meste av fuktigheten med et mykt håndkle. Parykken skal nå lufttørkes i romtemperatur enten på et parykkstativ eller et frottéhåndkle. Når den er helt tørr kan du børste den.

Ikke gni eller gre parykken med kam eller børste når den er våt!

 

 


Jeg vasker altså de ekte parykkene og de syntetiske parykkene på samme måte- eneste forskjellen er at jeg kurer de ekte parykkene HVER gang, og skyller ut både balsam og kur før jeg "henger" dem til tørk ;)

 

Vasker de foresten 1 gang i uken!  Jeg har jo ganske mange nå, så mine blir ikke brukt så lenge i slengen ... demed trenger jeg ikke vaske dem så ofte... Vask dem når du føler for det! Men ikke for ofte! ;D

4 kommentarer

Silje Ravndal

15.04.2012 kl.22:25

Hei hei!

Hvordan går det? <3

Kan du gjøre meg en tjeneste? - Stemme på mitt blogginnlegg, så får jeg innlegget mit lenger opp på forsiden til nettavisen n2p.no! Hadde satt utrolig pris på det! Gå til min blogg/url <3

Vil også anbefale å registrere deg der, så får du dine blogginnlegg på forsiden, og bloggen i topplisten dems. Jeg har selv fått veldig mange nye lesere etter jeg registrerte meg! :)

klem <3

svalastogs

16.04.2012 kl.03:49

Bra innlegg! Du ser alldeles flott ut! =D

ingrid

16.04.2012 kl.12:55

De syntetiske parykkene skal først skylles, og så legges i vann en gang til der de ikke skal skylles etterpå? Og de ekte skal sjamponeres og skylles hver gang? Måtte bare høre om jeg forstod riktig :)

Linn Berg Bertheussen

16.04.2012 kl.14:46

ingrid: de syntetiske parykkene skal skylles, så legges i vann med shampo (for syntetisk hår) så skylles, så legges i i vann med balsam, (for syntetisk hår) Dette skal IKKE skylles :) i allefall ikke om du bruker ruhs sine produkter.. :) De ekte kan vaskes i vanlig shampo og balsam, å vaskes på samme måte som ."vanlig" hår :)

Skriv en ny kommentar

Linn Berg Bertheussen

Linn Berg Bertheussen

30, Klæbu

Hei! Jeg er en jente fra Harstad, bosatt i Trondheim/Klæbu, med min kjære samboer! Utdannet Frisør og lever et fint liv med hårsykdommen Alopecia. Tenkte å prøve å dele litt om mitt liv med sykdommen Kontakt meg gjerne på mail om det er noe dere lurer på: linnbb84@gmail.com

bloglovin free counter
free counter

Kategorier

Arkiv

hits