En dag uten parykk...

Lurer på hvordan den hadde vært. Hadde folk sett rart på meg, hadde dem trodd jeg va syk?

Mitt neste mål i kampen om å være meg selv, er å gå på butikken uten hår. Det må jeg si jeg gruer meg litt til. Vet jo at folk kommer til å se.... selv jeg ser jo en ekstra gang på andre som ikke har hår... Det tror jeg bare er helt naturlig, man ser jo ikke for å være frekk eller ekkel. Man ser jo for at man er nysgjerrige og lurer på hva som er galt.

Vi tiltrekkes jo av alt som ikke er "normalt"...Hvorfor er det så vanskelig å ta det steget ? Jeg trives jo uten hår også... Jeg legger jo ut bilder uten hår, hva er forskjellen på det og det å gå på butikken uten ?

Vi bryr oss for mye om hva andre tror og tenker!

 Hva så?!? Jeg er skallet! Jeg har ikke hår! Men jeg er tøff nok til å vise meg frem...  

Det er lett å tenke det, og si det for seg selv... men når alt kommer til alt, så springer jeg vell å gjemmer meg i parykkene mine en liten stund til:)

Men den dagen jeg klarer å gå på butikken uten hår, tror jeg hverdagen min blir lettere! Jeg skal være stolt den dagen jeg tar det steget :)

Veldig stolt:)

Hva tenker dere? Hadde dere snudd dere en ekstra gang om dere hadde sett noen uten hår? Hva hadde dere tenkt?

Har dere noen gang tenkt på at dem du kanskje ser litt ekstra på, vet at du ser? Hvordan tror du det føles? Kanskje verdt å tenke litt på ;-)

Suss og Klem  

13 kommentarer

vakker er du iallefall uansett!

15.09.2011 kl.20:22

Synes du er en sterk kvinne! Takk for at du deler.

Jeg har selv hatt en alvorlig syk mor som mistet håret, så for meg går tankene direkte tilbake til den tiden.. men jeg er nok ikke en stirrer.

Ellers vil jeg bare benytte anledningen til å si du er feiende flott- med eller uten hår :-)

Linn Berg Bertheussen

15.09.2011 kl.20:26

Sarah: Tusen takk :)

Sandra

15.09.2011 kl.20:27

Du er utrolig tøff!

Jeg tror det er viktig å huske på at selv om folk ser, så tenker ikke alle negativt om deg. Kanskje tenker de fleste at du er tøff! Folk lurer nok på hva som gjør at du ikke har hår, men jeg tenker de aller fleste skjønner at det er en naturlig årsak til det, som at du har en sykdom eller noe.

Det er vel lett for meg å tenke at det er lettere enn det sikkert i virkeligheten er, for jeg tenker aldri over hvordan det ville vært å ikke ha hår, når det ikke er en problemstilling for meg.

Uansett om du venter en stund med å teste ut å gå uten parykk, så synes jeg du er fantastisk tøff som legger ut bilder på bloggen din. Du er vakker både med og uten hår!

Lene Nilsen

15.09.2011 kl.20:28

Så pen du er! du kommer til å klare det :)!

ikwisdjm

15.09.2011 kl.20:34

Fin blogg kommentere tilbake <3 ?

Sssstina

15.09.2011 kl.20:53

vær stolt over deg selv ! du er nydelig <3 ikke bry deg så mye om andre

Lisa Marlene

15.09.2011 kl.21:26

Jeg trodde faktisk at du gikk uten parykk innimellom, jeg. :)

Jeg forberedte mine venner på at jeg kom til å gå uten om ikke lenge, og når dagen kom hadde jeg en flott venninne som ønsket å tilbringe dagen og opplevelsen sammen med meg. Det var rett før jeg fylte 17 år. Jeg fikk så mye fine kommentarer fra henne, hun var en god støtte og vi hadde en helt fenomenal dag sammen. Alle vennene mine ville være sammen med meg da.

Når hverdagen kom fikk jeg ofte spørsmål om jeg hadde kreft og slikt, for Alopecia er jo enda en "sjelden" diagnose i allmenheten. Folk stirrer noe, men ikke plagsomt. Unger er herlige og peker og roper "se! Hun har ikke hår", mens de voksne blir forlegne.

Nå har jeg jo håret mitt igjen, men jeg stirret nok litt ekstra og med en god dose stolthet da jeg så en vioksen dame i utlandet, pyntet til bryllup i en flott lang kjole og uten hår! Det var vakkert og utrolig flott! Jeg tror du vil føle en styrke og en frihet som er helt utrolig. Du vil vokse med opplevelsen.

Lykke til, når den dagen kommer, Linn.

Hilsen Lisa Marlene.

Linn Berg Bertheussen

15.09.2011 kl.22:04

Lisa Marlene: For en oppløftende, flott historie! Dette ga meg virkelig mye!

Så utrolig tøft av deg, også bare 17 år! Det er sterkt! Fantastisk :)

Tusen takk! <3

Klem

S

16.09.2011 kl.06:45

Ja, jeg ser/stirrer litt, som oftest fordi jeg synes det er tøft at de tørr, og vet jeg ikke hadde hadde jeg vert i den situasjonene.

Kanskje du kan skrive litt om hvordan det er å bruke parykk, sånn praktisk? Klør det? Faller de av?

Mona Elisabeth

16.09.2011 kl.11:11

Så fin artikkel av deg i Norsk Ukeblad idag. Vakker er du <3

Linn Berg Bertheussen

16.09.2011 kl.16:56

Mona Elisabeth: Tusen takk! :))

Linn Berg Bertheussen

16.09.2011 kl.16:56

S: Jo det kan jeg gjøre :)) Takk for tips:)

Skriv en ny kommentar

Linn Berg Bertheussen

Linn Berg Bertheussen

30, Klæbu

Hei! Jeg er en jente fra Harstad, bosatt i Trondheim/Klæbu, med min kjære samboer! Utdannet Frisør og lever et fint liv med hårsykdommen Alopecia. Tenkte å prøve å dele litt om mitt liv med sykdommen Kontakt meg gjerne på mail om det er noe dere lurer på: linnbb84@gmail.com

bloglovin free counter
free counter

Kategorier

Arkiv

hits